Kućni Majstor Beograd

Zamena ringli šporeta, zamena prekidača ringli.
Zamena grejača, termostata, prekidača rerne.
Popravka neispravne instalacije šporeta.
Priključivanje šporeta na elektromrežu.
Prebacivanje sa trofaznog priključka u monofazni i obrnuto.

Nijedno domaćinstvo se ne može danas zamisliti bez šporeta. Na tržištu postoji veliki izbor a na vama je da odberete najbolji u skladu sa svojim potrebama. U ponudi su standardni šporeti koji imaju objedinjene grejne ploče i rernu, pri čemu ploče mogu biti klasične ili ravne. Takođe, tržište vam nudi raznovrsne verzije ugradnih rerni i ravnih grejnih ploča. Svaki od ovih tipova zahteva posebno održavanje. Svaka domaćica već je sigurno upućena u adekvatno održavanje šporeta.

Većina potrošača se odlučuje za šporete sa staklokeramičkim pločama. Ovakve vrste ploča imaju velike prednosti u odnosu na stare ringle. Ipak, sa druge strane ove ploče se održavaju na poseban način. Poznato je na primer da šećer može da izazove oštećenje na ovoj ploči. Takođe, upotreba neadekvatnog posuđa može oštetiti ovu ploču.

Indukcijske ploče su prepoznatljive po tome što se zagrevaju dvostruko brže od plinskih ploča. Time su znatno ekonomičnije. Ova ploča zagreva samo dno posude. Preostali deo ploče je hladan i bezbedan za dodir.

Plinske ploče su danas unapređene tako da mogu optimizovati plamen i omogućiti brže kuvanje. Na ovaj način plin se efikasno koristi i potrošnja plina i kontrola plamena je u velikoj meri unapređena.

Primena modernih tehnologija u izradi rerni omogućila je pripreme hrane veće zapremine, optimizaciju protoka vazduha unutar rerne, povećan kapacitet pečenja veće količine hrane na više nivoa istovremeno i još mnogo drugih prednosti.

I pored redovnog održavanja, kvarovi na šporetima, pločama i u okviru rerne su itekako mogući. Ukoliko se susretnete sa bilo kojom vrstom kvara tradicionalnih šporeta ili modernih, Električar Beograd vam stoji na raspolaganju.

Bezbednost pri upotrebi
Isključite kontrole kada završite sa kuvanjem i kada uređaj nije u upotrebi.
Stanite sa strane kada otvarate vrata pećnice kako bi omogućili da toplota ispari.
Koristite kvalitetne i suve rukavice kada vadite posuđe iz rerne.
Isključite uređaj sa napajanja pre čišćenja i sačekajte da se uređaj ohladi.
Proverite da li je rešetka dobro postavljena pre nego uključite pećnicu.
Održavajte uređaj čistim jer nakupljanje masnoće može da izazove požar.
Održavajte ventilacione otvore čistim.

Pozovite

Majstor dolazi isti dan

Ponedeljak-petak 8-20 Subotom 8-18